Efter ett längre uppehåll är jag nu tillbaka igen!

Det har hänt väldigt jobbiga saker i mitt liv den senaste tiden...Det är inget jag varken vill eller orkar blogga om, för tillfället. Men det är anledningen till varför bloggen har blivit bortprioriterad!
Ibland är inte de människor som man förväntar sig, de viktigaste personerna i ens liv. Det är bara jag som alltid är så blåögd och vill tro det.Jag har ännu en gång fått erfara att man tar mig  för givet...denna gång har jag även blivit offer för en annan människas dåliga självförtroende. 
Jag tar nästan alltid på mig skulden för saker som jag tror beror på mig...och så har jag nog agerat så länge jag kan minnas.Men jag har nu "äntligen" fått en egen psykolog att gå och prata hos (mest för att få svar på vad min panikångest beror på), men hon hjälper iallafall mig att tänka i andra banor. Hon har fått mig att förstå att det inte är mig det är fel på, utan att problemet oftast ligger i den andre personens rop efter att bli sedd!En så kallad energitjuv!
Det är en person som själv känner sig hotad. Innerst inne är han skräckslagen för att ha fel och vill därför inte riskera att förlora en diskussion.Ett sådant beteende styrs av händelser långt bakåt i tiden.Som liten kanske inte personen blev lyssnad på eller tagen på allvar.Han kände sig kränkt och inte sedd.-Som vuxen vill man till varje pris undvika att hamna i en liknande situation.Därför överför man samma slags oförrätter på andra som man en gång själv blev utsatt för. Och upprepar dom.Det sker ofta omedvetet och automatiskt.Andra personer blir så att säga projektionsskärmar.Utmärkande för energitjuven är att personen inte tycks bry sig om den skada som vållas.Istället för att, som de flesta gör, backa ett par steg tas vreden ut på andra.Energitjuven vill utge sig själv som "bror duktig" och detta sker genom att trycka ner någon annan, genom att istället måla ut den som mindre bra.Energitjuven tar alltså energi ifrån ett utvalt offer för att stärka sitt eget självförtroende.Han lägger sig gärna i konflikter som han själv inte är inblandad i, för att på så sätt få känna sig behövd och sedd.Energitjuvar är oftast, utåt sett, väldigt trevliga och förstående. Men man lär sig rätt snabbt att se igenom den uppmålade fasaden.
Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv och mitt beteende de senaste veckorna, och jag har lärt mig att se saker och ting ifrån andra vinklar.Jag har fått i uppgift att inte släppa in några energitjuvar i min närhet och istället fokusera på de människor som faktiskt vill mitt bästa i livet.Pappa, Alvin och Micke står mig väldigt varmt om hjärtat!Hon har också fått mig att inse att de personer som jag känner verkligen vill mig väl, och alltid behandlar mig bra och med respekt. Det är ju samma personer som jag respekterar och behandlar bra och vill väl.Efter lite eftertanke så är det ju inte svårare än så. Man får vad man ger, helt enkelt!(Sen finns de energitjuvar också, men dom får nog tillbaka tids nog, när folk inser vad dom håller på med).
Man blir inte renare själv för att man smutsar ner andra...
Tack och hej!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229