Ett helt dygn på Danderyds sjukhus

Okej, nu har jag fått i mig 2 alvedon och en Ipren som har börjat värka, så nu har jag för första gången idag fått lite styrka i kroppen och energi till att faktiskt sitta upp.Jag befinner mig på Danderyds sjukhus och ska övernatta här!Igår när jag var här så togs alla möjliga prover och dom kom fram till att jag har en infektion i kroppen men dom kunde inte svara på var den satt?! Jag fick därför åka hem och sen skulle dom ringa mig när provsvaren hade kommit, vilket dom sedan gjorde. Dom bad mig då att komma in morgonen efter (idag alltså) för att ta om alla prover och se om värdena hade ändrats något.Under natten fick jag jättehög feber 39.6 och det första vi gjorde när vi vaknade var att åka direkt in till akuten igen. Mickes mamma som är på besök fick därför åka kommunalt ut till Haninge på morgonen för att lämna Melvin på skolan. Alvin släppte vi av på vägen mot sjukhuset.Dom hade bett mig om att inte ta någon alvedon denna gång innan jag kom in så det första jag ber om är att dom ska ta tempen på mig så att jag sedan kan få ta värktabletter. Det tar två och en halv timme innan jag får min önskan uppfylld. Undertiden ligger jag med frossa, huvudvärk, yrsel och illamående och huttrar i en sjukhussäng i väntsalen. Tillslut kommer dom in och tar blodprov och sätter in en kanyl för antibiotika i droppform. Efter ytterligare några timmar så får jag tillslut träffa samma läkare som dagen innan.Hon undersöker brösten med hjälp utav ultraljud och kommer fram till att jag har en kraftig varbildning i ena bröstet?! För att vara på den säkra sidan så vill hon bara dubbelkolla med en specialistläkare inom området, så en sådan kallas in... Även hon kan på en gång konstatera att jag har en kraftig varbildning? Hon berättar för mig att jag måste in på operation och få en slang i bröstet för att dränera varbildningen. Jag blir jätteorolig eftersom jag är fruktansvärt nålrädd och frågar om riskerna finns att man kan åka på en kapselbildning i samband med detta eftersom att jag har implantat?! Nä tydligen inga risker med det! Jag frågar också om dom inte ska undersöka det andra bröstet, men det behövde dom tydligen inte? Jag får återigen lägga mig i väntsalen och invänta ett familjerum då jag är tvungen att ligga kvar över natten.
 
Tillslut får vi komma upp på rummet i väntan på operationen. Jag har Micke och Linton med mig under hela dagen, men vi hade ju inte räknat med att bli kvar så pass länge så vi har inte så mycket saker med oss, så Micke blir tvungen att åka hem och hämta lite grejer. Undertiden körs jag ner för operation. I famnen har jag Linton som får vara med under operationen. Operationsläkaren börjar med att göra ett ultraljud av brösten och visar mig "varbildningen" och sedan säger han att jag ska kolla på skärmen när han undersöker det andra bröstet som ser exakt likadant ut. Han säger sedan att han kan se att jag har implantat inopererade. -Det stämmer! Svarar jag och han säger sedan att det är det man ser på ultraljudet och absolut ingen varbildning!!!Jag blir både väldigt lättad eftersom det betyder att jag inte alls kommer att behöva opereras, men samtidigt jäkligt sur och irriterad över hur två läkare varav den ena ska vara specialist inom området inte kan se skillnad på en sådan simpel sak som varbildning och silikon?? Tänk om dom nu hade gjort operationen ändå och försökt suga ur implantaten?! Herregud vad dåligt!! Så pass vanligt som det ändå är i dagens läge att man har silikon. Oproffsigt!!Hur som helst så blir jag ivägkörd till familjerummet igen och får antibiotika i droppet och måste ändå stanna över natten. Febern har stigit igen och jag får nya alvedon och Ipren. Mamma kommer förbi och hälsar på efter jobbet och med sig har hon en liten "krya på dig" present.

Två hjärtan. Ett som ska symbolisera mig och ett för Linton.

Linton har varit så himla snäll hela dagen och mer vaken än tidigare. Han skriker verkligen aldrig om det inte är något viktigt, som hunger eller blöjbyte. 

Nu sover han så sött i sitt babynest och jag ska också passa på att försöka sova lite. Vid 04.00 inatt kommer dom in och sätter in nästa dos av antibiotika och ger mig värktabletter.Dom kunde inte svara på om jag kommer att få åka hem imorgon eller inte?! Allt hänger på hur värdena ser ut imorgon. Micke måste åka och jobba imorgon så jag får klara mig själv. Får jag åka hem så får jag ta en taxi.Kia sköter barnen sålänge och hennes väninna övernattar hemma hos oss idag för att kunna lämna Alvin på skolan imorgon bitti. Tur i oturen att mickes mamma kom på besök mitt i allt. 

Puss och godnatt!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229