Häng på bilfirman, tandläkaren och ett litet skönhetsfix

Alvin har åkt på en kraftig ögoninflammation och är helt röd i ögat med vita prickar. Utanpå ser det ut som att han har fått en blåtira, stackarn. Så Patrik lämnade honom hemma hos mig istället för i skolan i morse. Jag skulle ändå ha hämtat honom idag på skolan (det är egentligen pappavecka) för att vi båda hade tandläkartid, så det gjorde ingenting.Däremot så blev vi tvungna att följa med Micke till jobbet på morgonen för att få tillgång till bilen, så att vi skulle kunna ta oss till tandläkaren sen på eftermiddagen. Något som är väldigt segt och tråkigt! Vi hade ju hoppats på att ha någon att umgås med i Haninge fram tills klockan blev fyra och vi skulle dit. Men eftersom Alvin hade sin ögoninflammation så var inte ett besök så uppskattat. Ögoninflammation smittar tydligen väldigt lätt. Jag hade ingen aning om det då varken jag eller Alvin brukar ha det?! Men så är det visst. Eftersom klockan redan hade hunnit bli tolv så kändes det lönlöst att börja åka hemåt, så vi stannade kvar på firman tills det var dax att åka. Otroligt långtråkigt!!

Vi ringde Alvins gammelmormor och morfar och bestämde med dom att vi skulle titta förbi på en fika efter besöket hos tandläkaren, eftersom dom bor precis bredvid. Så det gjorde vi.

Alvin var så duktig hos tandläkaren och hade inga hål. Hans 6-årständer hade växt upp både i under och överkäken på den högra sidan, så dom skulle vi vara extra noga med att borsta då man har dom hela livet. 

Efter besöket fick Alvin i vanlig ordning, en tioöring att använda i deras leksaksautomat, för att han hade varit så duktig! Själv hade jag heller inga hål, men däremot så hade en bit av ena tanden lossnat längst in i mun, så den fick jag fylla ut så att det inte ska bildas något hål där. Annars såg allt jättefint ut!Jag är väldigt noga med mina tänder och har så alltid varit. Men så har jag aldrig haft problem med dom heller. Jag passade på att fråga lite om vad dom tyckte om att jag skulle vilja förlänga de två tänderna bredvid framtänderna... Jag har en kompis som gjort det och fick ett helt otroligt fint resultat. Men tandläkaren avrådde mig starkt att göra det?! Han menade på att jag redan har så raka och fina tänder och sa att om jag gör det så kommer dom att slipa på mina riktiga tänder och då har jag förstört dom för all framtid. Däremot så sa han att om jag vill testa så tyckte han istället att jag skulle bygga på en "fasad" av plast istället för porslin, för den går alltid att ta bort/byta ut i framtiden. Resultatet blir de samma, men jag slipper skada mina riktiga tänder. Så jag bokade en tid för det redan nu i maj. Spännande! Jag är egentligen nöjd med mina tänder som det är, men det kan ju alltid bli bättre.
Jag var förresten nere på jobbet 2 gånger idag (första gången på flera månader och första gången sedan Linton föddes). Först för att köpa lunch och sedan för att storhandla på kvällen. Jag lyckades nästan gå helt obemärkt förbi...hälsade bara på dom jag faktiskt saknar. ☺️Det är såååå skönt att vara mammaledig när man ser hur sönderstressade alla jobbarkompisar är. Jag ska verkligen ta vara på tiden hemma!! 

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229