Hur lyckas alla utom jag?


Ett av tre barn är lämnat på skolan och dom andra två ligger och sover, själv har jag därför fått lite egentid till att dricka en kopp kaffe och gå igenom mailen i lugn och ro. Behövligt att kunna varva ner en stund efter ännu en hektisk morgon.


Det är ett himla pyssel att lyckas klä på alla barnen och mig själv på mornarna, få i dom frukost, borsta tänderna och komma iväg till skolan i tid! Oftast så börjar jag med att väcka Alvin, som för övrigt sköter sig mestadels själv, ber honom klä på sig och väcka Linton medan jag förbereder frukosten. Sedan äter dom undertiden som jag gör mig iordning. Efter det så får Alvin i uppgift att klä på sin lillebror medan jag matar och klär på lillasyster. När vi är klara med det så borstar grabbarna tänderna och jag plockar bort frukosten, sen får dom klä på sig ytterkläderna. När jag fått på Caylie hennes overall och stoppat henne i bärselet så har oftast Linton redan hunnit klä av sig kläderna igen...och sedan fortsätter det ungefär så varje morgon.
Ett annat stressigt moment som jag inte riktigt hittat någon bra löäsning på ännu är vilket färdmedel som är smidigast att ta till skolan (och då menar jag inte buss eller så), utan vem ska få åka i vagnen?! Oftast tar jag Caylie i bärselet och Linton i resesulkyn då vår hiss är så liten att ingen vagn går in där och bugaboon är tung och klumpig i trapporna. Någon gång har jag testat att ha Caylie i vagnen och Linton sittandes på ståbrädan men det är som sagt svårt att få ner vagnen själv för alla trappor då ståbrädan är monterad på vagnen.
Oftast resulterar denna stressiga morgonhysterin i att vi blir några minuter sena till skolan, så jag måste få bättre rutin på detta! Har försökt att ställa klockan så att vi går upp lite tidigare på mornarna men eftersom Caylie är sjuk och har det jobbigt på nätterna så får jag väldigt lite sömn och är därför så extremt trött när klockan väl ringer så att jag snoozar istället för att gå upp. Hur får alla andra det att funka? Ibland känner man ju sig som världens mest ostrukturerade morsa...

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229