Inskolning

Första skoldagen avklarad!! Alvin var inte det minsta nervös i morse över att börja i skolan och träffa nya vänner. Snarare tvärtom! Han såg fram emot det, som något spännande och roligt, vilket det även blev!!
När vi kom fram till skolan vid klockan nio på morgonen så fick barnen börja med att hälsa på varandra och på lärarna/fröknarna, sen fick dom sätta sig i en ring på golvet. Medan dom satte sig där så fick vi föräldrar gå ner till matsalen för att få lite viktig information, fylla i papper och träffa rektorn. Vi känner oss väldigt nöjda än så länge med både personal och elever. Det verkar vara en bra klass han har hamnat i. Läraren verkar helt fantastisk, vilket jag är väldigt tacksam för. När vi hade lyssnat klart på vad rektorn hade att säga så fick vi komma in i klassrummet igen för att hämta hem våra barn. Som en sista grej innan barnen lämnade skolan, så fick dom med sig en varsin ryggsäck med sitt namn på. En bra start helt enkelt!
Alvin har fått med sig en kompis ifrån sitt dagis (Theodor), men han upptäckte även att han hamnat i samma klass som vår granne här i huset. Perfekt för Alvin att få lite nya vänner så fantastiskt nära!! Skolan slutade 10.00 idag och redan samma dag kl: 11.15 så hade vi blivit inbokade på samtal med fröken. Där gick hon igenom lite fakta och berättade att dom får börja lära sig både matte, engelska och Svenska redan nu. Sen undrade hon självklart om vi hade några frågor, sen fick Alvin svara på en massa frågor om hur han är som person och vad han gillar och inte, om han har några allergier eller om det är något annat skolan behöver känna till om honom. Alvin känns så stor nu när han börjat skolan tycker jag. Vad snabbt tiden gått...man hänger ju knappt med. Haha! Kul att Alvin ser skolan som något roligt och spännande. Det glädjer mig!

Nu ser vi fram emot morgondagen!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229