Midsommar på Käringön

Mannens syster och hennes familj som bor i Göteborg har nyligen köpt ett sommarställe i skärgården ute på Käringön som ligger ca 2 timmar från Göteborg. En helt magisk liten ö med små röda hus, klippor, bodar, fiskaffärer, restauranger och båthamn. Det påminner lite om Smögen fast i miniformat. Otroligt vackert och helt bilfritt då ön saknar vägar anpassade för motortrafik. Det är även förbjudet att cykla på ön under sommartid så förflytta sig gör man genom att promenera. Lugnt avkopplande och fridfullt.
Det var här vi spenderade midsommarhelgen!


Efter att Micke kom hem från jobbet i torsdags så klämde vi ihop oss likt ett gäng packade sillar i bilen och gav oss iväg. X antal timmar senare så var vi framme vid färjan i Tuvesvik som skulle ta oss vidare till Käringön. En båtresa på 40-45 minuter. Båten var full med folk vilket resulterade i att vi blev ståendes utan sittplatser då det var fler än vi som tänkt fira midsommarhelgen i skärgården. Väl framme så mötte Mickes syster Mia med man och barn upp oss vid hamnen med en liten kärra för att kunna transportera vår gigantiska packning vi släpat med oss. Alla ni som har barn vet hur det kan vara....;)Sommarstället dom köpt är en etagelägenhet som ligger uppe på höjden med en grym utsikt över havet.
Från övervåningen är hela ena väggen täckt av fönster ut mot den stora altanen där man kan sitta från tidig morgon till sen kväll.

Vi hade läst att det skulle regna och vara dåligt väder hela helgen men vi hade väldigt tur som fick se solen varje dag. Man kan säga att Käringön visade sig från sin bästa sida när vi var där, även fast det kom några regnskurar emellanåt.

Något som barnen uppskattade väldigt mycket var lekparken som låg några hundra meter ifrån hamnen. Här fanns inte bara de vanliga saker som en lekpark brukar inneha utan även en liten lekstuga, en fyr och två övergivna vattenskotrar för barnen att leka på, vilket Linton älskade!
Micke och jag hjälptes åt att plocka lite blommor och binda våra egna blomsterkransar till barnen. Ingen riktig midsommar utan midsommarkransar!Vi var med och såg på när dom reste midsommarstången på ängen alldeles intill lekplatsen.
Tidigare under dagen hjälptes vi tillsammans åt att rulla köttbullar och färdigställa de som skulle bli midsommarmaten. Ett klassiskt midsommarbord med sill och potatis, ägg och prinskorvar, lax och räkor. Självklart även svenska jordgubbar med glass och grädde.
Nytt för i år var Mias hemlagade lax och rom tårta som var så himla god!Efter maten så började det spöregna lagom till att midsommardansen skulle sätta igång, så det var bara att klä sig efter vädret och ge sig dit ändå. Jag valde att stanna hemma med Mickes mamma Kia men alla andra gick ner för att dansa små grodorna i regnet. Det var fullsatt på den lilla gräsplätten där midsommarstången stod och stämningen var tydligen riktigt god trots vädret.


Det blev en lugn midsommarafton som avslutades ute på altanen med lite bubbel för oss tjejer och öl för grabbarna efter att barnen gått och lagt sig. Riktigt mysigt!
Dagen efter vaknade vi upp till strålande sol och en gassande värme över ön.


Vi tog med barnen ut på bryggan och promenerade längst hamnen och kikade lite i butikerna som låg där. Påvägen fick vi syn på några ungar som fiskade krabbor och barnen fick känna på dom. Lite läskigt men spännande på samma gång. ;)

När barnen började bli hungriga så gick vi till Creperiet på Lotshotellet och satte oss för att äta lunch ute i solen.Crepes fyllda med havets läckerheter och en kall öl gjorde inte direkt dagen sämre.Efter en hel dag i solen så fick grabbarna smyga iväg en sväng ner till Petersons krog utan varken barn eller fruar för att få lite egen kvalitetstid. Vi i vår tur var kvar hemma och tog hand om barnen, för att senare under kvällen byta av varandra så att vi alla skulle få lite egentid utan barn.Kvällen avslutades på bästa tänkbara sätt innan det var dags att åka hem dagen därpå.Tack snälla Mia och Martin för en jättetrevlig midsommarhelg!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229