Myter om träning

Vi har ju alla hört vad man "ska" göra och inte innan, under och efter ett träningspass...Men det finns bevisad forskning på att mycket av det vi tror oss veta, faktiskt bara är en myt.
Tillexempel så har vi väl alla, någon gång hört att det är viktigt att få i sig något snabbt i magen efter ett träningspass för att inte kroppen ska bryta ner musklerna.Som en proteinshake eller banan?!Det är bara en myt!!Så länge du inte är elitidrottare förstås.Men tränar du 2-5 gånger i veckan så får du bara i dig mer än vad du behöver, om du äter igen efter träning.
Korta men intensiva träningspass är betydligt bättre än långdragna.Det ger mer att ta ut dig till max med tunga vikter i 30 sekunder, än att träna med lättare vikter i en halvtimme.En till grej är uppvärmningen.Det sägs ju att det är bra att träna kondition i 20-30 minuter innan man går över på styrketräning...men det enda som händer är att du gör slut på den energi du annars hade haft till att bygga muskler.Så dela istället upp träningen på kondition ena dagen och styrka nästa.
Stretcha har man ju hört, ska mjuka upp kroppen och dessutom lindra träningsvärken dagen efter. Det är heller inte sant!!Det stämmer inte, utan det enda de gör är att kännas skönt att strecka ut kroppen för stunden. Du får inte mindre träningsvärk dagen efter för det!I vissa fall kan det till och med vara sämre för musklerna.
Jag har några till myter att berätta om, men hinner inte just nu, då jag är på jobbet!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229