Veckan som gått...

Efter några intensiva dagar så känner jag mig äntligen i fas igen.
Det har varit fullt upp med nya inneboende, utvecklingssamtal i skolan och läxläsning med barnen. Vi har varit på flera olika kalas hos vänner och släkt och jag har fortsatt med min golfkurs på helgerna. Förra helgen så kom Mickes mamma Kia upp till Stockholm från Helsingborg för att fira Melvin som fyllt år. Det har blivit lite av en tradition att hon kommer upp och har en heldag med grabbarna varje gång dom fyller år. Födelsedagsbarnet bestämmer fritt vad alla ska hitta på tillsammans och denna gång var det Gokart som stod högst på önskelistan. Vi hade bokat bana i slakthusområdet till klockan 18.00 och hade sådan tur då Alvins pappa känner ägaren till anläggningen så vi fick ha hela banan för oss själva när vi körde. Melvin gasade iväg i egen bil medan Alvin valde att samåka med Micke i en dubbelbil. Själva stod jag, Kia och Linton på sidan och hejade på de andra.När alla varv var körda och grabbarna hade full koll på poängställningen så gav vi oss av mot Oleary´s. Där åt vi en välbehövlig middag ihop och sjöng för både Kia och Melvin som båda fyllt år. Efter middagen så fick killarna lite pengar att spela för inne i spelhallen medan vi vuxna kunde sitta och prata i lugn och ro. Riktgt trevligt!

På lördagen var det dags för golf igen för min del och denna gång gick jag min fadderrunda ihop med Micke. Det var första gången jag fick testa på att gå en hel runda ute på banan, vilket var riktigt kul men även lite stressigt innan man blivit insatt i alla regler som gäller. Hur det gick är en helt annan femma... ;)Lördagskvällen spenderades på hemmaplan då Kia bjöd på en riktigt god pastarätt med pesto, parmesan och lufttorkad skinka. Ett glas vitt i soffan och sedan gonatt.
Dagen därpå så tog Kia tåget hem till Helsingborg, Melvin åkte till sin mamma och Alvin var bortbjuden på kalas hos en klasskompis. Kvällen spenderade vi hos min farmor som fyllde år och hade middagsbjudning, så släktträff igen med andra ord.

I veckan har vi haft fullt upp med barnen och deras läxor. Vi är även kattvakt åt vår perserkatt Messi som inte bott hos oss på ett halvår. Jag vill behålla honom medan Micke inte är lika sugen på det (därav bor han mestadels hos mormor). I måndags så åkte jag och Alvin till Dogstore på Söder där vi hade en tid bokad för lejonklippning av katten, vilket tog flera timmar då han hade så många tovor i sin långa päls.

I tisdags så var vädret helt fantastiskt! Jag tror nästan att det var årets varmaste dag hittills och Micke var dessutom ledig så vi tog en riktig långpromenad med vagnen till Riddarholmen, gick längst vattnet i stekande sol och åt en högrevsburgare ifrån gatuköket på torget innan vi gick vidare ner till gamla stan där vi satte oss på en uteservering och tog en kall öl i solen.På eftermiddagen var det utvecklingssamtal i skolan för Alvin så runt tvåtiden så promenerade vi vidare mot skolan. Alvin är enligt fröken väldigt duktig i skolan men kan ibland ha lite svårt för att koncentrera sig och komma igång med uppgifter så vi tog hem läxböckerna och har jobbat ikapp alltihop under veckan.
Det var bara att locka med en stor diamant ifrån belöningssystemet som jag tidigare nämnt, så det var inga problem att få honom fokuserad och effektiv med läxorna! Klockrent! Både mamma och son var nöjda!

Resten av veckan har mestadels gått åt till att tvätta, diska och städa i hemmet då vi har nya inneboende som flyttat in. Har fått in lite nya saker i barnrummen också som den lilla Miffy lampan och påslakan ifrån Design Letters, annars har det inte hänt så mycket värt att nämna.

I fredags så tog vi bilen ner till Göteborg efter att Micke slutade jobbet, för att hälsa på Mickes tvillingsystrar Mia och Jonna som bor där. Drygt sex timmar senare så var vi framme utan ett enda pip ifrån Linton under hela bilresan (trots att han inte sov). Väl framme så packade vi upp och gjorde oss iordning för att sedan bli bjudna på färska räkor med tillbehör hemma hos Mia och Martin. Kvällen avslutades (i vanlig ordning) med brädspelet Risk!
Dagen därpå så lekte ungarna glatt med varandra ute på framsidan av tomten och vi vuxna fick vara med och leka kull med dom.

Martin och Mia är ute efter en ny bil så tillsammans åkte vi allihopa till bilhandlarn för att kika på vad dom fått upp ögonen för. Micke skulle med som smakråd då han jobbat med bilar och vet vad man ska fråga efter. Efteråt blev det ett stopp i närmsta köpscenter för att hitta presenter till tvillingarna som båda fyllt år, innan vi var bjudna på nästa middag hemma hos Jonna (mickes andra syster) och hennes nya kille.

Dom bjöd på bubbel när vi kom och sedan grillat ute på innegården med kött och en stor härlig sallad till. Det var första gången vi träffade Jonnas kille som för övrigt var riktigt trevlig. Linton somnade efter maten så vi vuxna fick gott om tid för att sitta i lugn och ro och prata och lära känna Jonnas nya sällskap. ;)
När klockan började närma sig midnatt så tackade vi för oss och åkte hem till huset som vi hade fått låna av Jonna och hennes tidigare man.
På morgonen så packade vi lite hastigt ihop, sa hej då och begav oss hem till Stockholm igen. Anledningen till varför det blev så hastigt var inget mindre än att det var F1 på tv som Micke är helt besatt av och missar därför sällan ett lopp.Väl hemma så möts jag av en kasse med en blomma och kort utanför ytterdörren. Det är söta lilla Alvin som kommit ihåg att det är morsdag och åkt över med det. Mitt mammahjärta smälte totalt! Jag blev så himla rörd. ♥


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229